Danmarks deltagelse i OL

Danmark har været med ved sommer-OL siden de første moderne Olympiske Lege i 1898 i den græske hovedstad Athen. Siden da har Danmark deltaget i alle udgaver af sommer-OL, undtagen Legene i 1904, som blev afholdt i St. Louis i USA.

Flest medaljer ved OL i London i 1948

Danmark har vundet 173 medaljer ved de Olympiske Lege gennem tiderne. Her er der tale om 43 guldmedaljer, 69 sølvmedaljer og 70 bronzemedaljer. De danske atleter slog rekorden for danske medaljer, da der var OL i den engelske hovedstad London i 1948. Her vandt Danmark i alt 20 medaljer, som var fem gange guld, syv gange sølv og otte gange bronze.

Det seneste OL i Rio de Janeiro i 2016 blev til de Olympiske Lege, hvor de danske atleter opnåede det næstbedste OL-medaljeresultat i historien ved at vinde 15 medaljer i alt.

Flest guldmedaljer ved OL i London i 1948

OL i London 1948 var også de Olympiske Lege, hvor Danmark har vundet flest guldmedaljer, og det kan vi takke følgende dygtige atleter for:

  • Karen Hoff vandt guld i 500 m ener kajak i kano & kajak
  • Finn Pedersen, Tage Henriksen og Carl-Ebbe Andersen vandt guld i toer med styrmand i roning.
  • Paul Elvstrøm vandt guld i firefly i sejlsport
  • Karen Margrethe Tarup vandt guld i 100 m rygsvømning
  • Greta Andersen vandt guld i 100 m fri svømning.

Siden de Olympiske Lege i London har de danske atleter kun været tæt på at slå guldrekorden i 1996, da der var OL i Atlanta. Her vandt Danmark fire guldmedaljer, og det var blandt andet i den amerikanske by Atlanta, at de danske håndboldkvinder startede deres sejrsstime, som endte med at blive OL-guld tre gange i træk.

Reply

mts_wordx