Danske fodboldspillere

Der er mere end 300.000 folk, der dyrker fodbold i Danmark, som er den mest udbredte sportsgren blandt danskerne. Mange af de fodboldspillere drømmer om at ende oppe blandt verdens bedste, og flere danskere har også formået netop dette. I denne artikel kan du læse mere om alle tiders bedste danske fodboldspillere.

Michael Laudrup

Den tidligere midtbanespiller Michael Laudrup er ikke kun den bedste danske fodboldspiller nogensinde, han er hele nordens bedste fodboldspiller i historien.

Laudrup blev født på Frederiksberg den 15. juni 1964, og han startede sin fodboldkarriere i Vanløse, inden han startede hos Brøndby. De færreste ved, at Laudrup også har spillet for KB, som står for barndomsrækkerne for FC København, som er Brøndbys ærkerivaler.

I sin senior karriere startede Laudrup faktisk hos KB, hvor han spillede 14 kampe mellem 1981 og 1982. Året efter skiftede han til Brøndby, før han drog mod udlandet, der bød på Lazio, Juventus, Barcelona, Real Madrid, Vissel Kobe og Ajax, inden han stoppede sin aktive fodboldkarriere i 1998.

I løbet af sin fodboldkarriere vandt Laudrup blandt andet den spanske La Liga fire gange med FC Barcelona, og en enkelt gang med Real Madrid. Derudover vandt han også FIFA Confederations Cup sammen med det danske landshold i 1995.

Laudrup har også været assistenttræner på landsholdet, inden han blev træner for hold som Brøndby, Getafe og Mallorca. Pt. træner Laudrup ingen klub, men han bliver ofte spået til at blive træner for det danske fodboldlandshold eller Real Madrid, men det er uvist, hvad hans fremtid byder på.

Peter Schmeichel

Peter Schmeichel blev født i Gladsaxe i november 1963, og han startede også ungdomskarrieren i Høje-Gladsaxe, hvor han også begyndte sin seniorkarriere, inden han drog til Hvidovre og derefter Brøndby.

Derefter begyndte Schmeichel sit udenlandseventyr i Manchester United, og i den forbindelse blev han kåret til verdens bedste målmand i 1992 og 1993. Danskerne kan også takke Schmeichel en del for det EM-guld, som han sammen med resten af landsholdet bragte hjem til Danmark i 1992.

Allan Simonsen

Allan Simonsen blev født i Vejle i december 1952, og han startede seniorkarrieren for den lokale fodboldklub Vejle BK i 1971. Efter en sæson i Vejletrøjen drog Simonsen mod udlandet, hvor han startede eventyret i Borussia Mönchengladbach. Senere kom Simonsen også til at spille i Barcelona og Charlton Athletic, inden han sluttede af i Vejle efter 166 kampe i perioden mellem 1983 og 1989.

Simonsen vandt den tyske Bundesliga tre gange med Borussia Mönchengladbach, og det var med til, at han vandt den gyldne støvle Ballon d’Or i 1977. Efter at seniorkarrieren var slut blev Simonsen træner for Vejle BK i perioden mellem 1991 og 1994, og han har også været træner for Færøerne samt Luxembourg.

Simonsen er lige Laudrup og Schmeichel blandt de bedste danske fodboldspillere nogensinde.

Reply

mts_wordx