Danske håndboldspillere

Håndbold er en af de mest populære sportsgrene i Danmark, og i dag kaster vi blikket på alle tiders bedste håndboldspillere: Anja Andersen og Mikkel Hansen.

Anja Andersen

Anja Andersen blev født i 1969 i Odense, og hun er anerkendt som den bedste kvindelige danske håndboldspiller nogensinde. Andersen spillede som seniorspiller for klubber som Aalborg KFUM, Ikast FS, Viborg HK, norske Bækkelaget og tyske TuS Walle Bremen. Hun afsluttede karrieren i norske Bækkelaget i 1999.

Anja Andersen blev kåret til verdens bedste håndboldspiller i 1997/1988, og hun nåede at spille 133 landskampe for Danmark, hvor hun scorede intet mindre end 725 mål. For nylig fyldte Anja Andersen 50 år gammel, og hun er kommet tilbage i rampelyset efter nogle stille år.

Efter karrierestoppet arbejdede Andersen otte år som træner for den danske håndboldklub Slagelse DT. Hun hjalp klubben med at nå til tops og blandt andet at vinde Champions League tre gange i perioden mellem 2003 og 2007.

I 2008 forlod Andersen Slagelse til fordel for FCK Håndbold, og da Københavnerklubben gik i opløsning i 2010, valgte den tidligere danske håndboldstjerne at holde en pause fra livet som håndboldtræner. Anja Andersen drømmer om at blive træner for det danske landshold; mon vi kommer til at opleve det en dag?

Mikkel Hansen

Den 22. oktober 1987 blev en af verdens bedste håndboldspillere født. Han fik navnet Mikkel Hansen, og han anses ikke blot som Danmarks bedste mandlige håndboldspiller gennem alle tider, men også muligvis som alletiders bedste håndboldspiller i hele verden. Hansen er blevet kåret som IHF World Player of the Year tre gange i henholdsvis 2011, 2015 og 2018, hvilket er en rekord.

Mikkel Hansen startede sin ungdomskarriere i håndbold i Helsingør IF, da han var ti år gammel. Seniorkarrieren startede han i GOG Gudme og bagefter drog han videre til klubber som FC Barcelona og AG København, inden han landede hos PSG Handball i Paris i 2012, hvor han stadigvæk spiller i dag.

Hansen har håndboldblod i årerne, da hans far Flemming Hansen nåede at spille 120 kampe i den danske landsholdstrøje og han scorede intet mindre end 240 mål. Mikkel Hansen er stadigvæk aktiv som dansk landsholdsspiller, og han har for længst overgået faderens rekord. Det er hidtil blevet til over 200 kampe og mere end 1000 mål.

Reply

mts_wordx