Danske svømmere

Flere af de danske kvindelige svømmere er blandt verdens bedste, og i dag kaster vi blikket på to af dem; Jeannette Ottesen og Pernille Blume.

Jeanette Ottesen

Jeanette Ottesen fra Kongens Lyngby er muligvis den bedste danske svømmer nogensinde. Faktisk er Ottesen den mest vindende af alle Team Danmarks verdensklasseatleter, da hun har vundet mere end 50 internationale medaljer.

Successen er opstået på trods af, at Ottesen startede med at svømme i en sen alder. Hun startede med at svømme i Lyngby svømmeklub som 12-årig, men allerede året efter deltog hun i Ungdoms OL 2001.

Ottesen vandt guld i 100 meter butterfly og to gange sølv på henholdsvis 50 meter butterfly og 100 meter fri samt bronze i 50 meter fri ved EM på kortbane i Kroatien i 2008. Tre år senere blev den danske svømmer verdensmester i Shanghai, da hun vandt guld på 100 meter fri.

Pernille Blume

Pernille Blume er en af alle tiders bedste elitesvømmere. Blume blev født i Herlev den 14. maj 1994, og hun tog hele Danmark med storm, da hun vandt guld i 50 meter fri ved OL i Rio de Janeiro i 2016. Blume startede med at svømme i Gladsaxe Svøm som fireårig, og senere begyndte hun at svømme hos Sigma.

Det har ikke altid været en dans på roser for Pernille Blume, som havde det svært i skolen, hvor hun blev mobbet. Faktisk havde barndommen efterladt så mange spor hos Blume, at hun kort før de Olympiske Lege i 2016 droppede svømningen, men en spirituel coach hjalp hende med at finde vejen tilbage til bassinet igen.

Reply

mts_wordx