Danske tennisspillere

Vi har haft mange succesrige tennisspillere som fx Kurt Nielsen og hans barnebarn Frederik, samt Caroline Wozniacki og Clara Tauson, som du kan læse meget mere om lige her.

Kurt Nielsen

Kurt Nielsen blev i 1957 den første dansker nogensinde til at vinde en tennis Grand Slam-turnering. Nielsen vandt i mixeddoublefinalen ved US Championships, som nu er US Open sammen med amerikanske Althea Gibson. Her besejrede Nielsen og Gibson Darlene Hard og Bob Howe med 6-3 og 9-7.

Kurt Nielsen levede mellem 1930 og 2011, og han var også den første danske tennisspiller, der spillede i en herresingle Grand Slam finale. Nielsen er bedstefar til Frederik Løchte Nielsen, som blev til den anden dansker i historien til at vinde en Grand Slam-turnering.

Frederik Løchte Nielsen

Frederik Løchte Nielsen er født med tennis i blodet. Hans bedstefar var som sagt Kurt Nielsen, og derudover spillede begge Nielsens forældre også tennis. Frederik begyndte at spille tennis som tre år gammel, og han startede på ATP Tour i 2012. Samme år skrev Løchte historie, da han sammen med Jonathan Murray fik et wildcard til at spille herredouble ved Wimbledon Championships 2012, som de endte med at vinde.

Caroline Wozniacki

Caroline Wozniacki er ikke kun den første danske kvinde til at blive verdensetter, men faktisk den første skandinaviske kvinde til at nå hele vejen til toppen på WTA verdensranglisten. Wozniacki endte sæsonen på førstepladsen både i 2010 og 2011.

Wozniacki blev født af polske forældre i Odense i juli 1990. Wozniackis mor Anna spillede professionel håndbold på det polske volleyball landshold, mens faderen Piotr er tidligere professionel fodboldspiller. Det var også fodboldeventyret, der førte familien til Danmark, da Piotr skrev kontrakt med Boldklubben 1909.

Caroline Wozniacki har vundt mere end 30 WTA damesingle trofæer, og hun vandt seks titler i såvel 2010 og 2011, som var rekorden for en WTA spiller i årene mellem 2008 og 2011. Wozniacki havde længe fokus på at vinde en Grand Slam, og hun kom på tæt på flere gange. I 2009 spillede hun US Open finale mod Kim Clijsters, og i 2014 spillede hun US Open finale mod Serena Williams. Forløsningen kom i 2018, da hun vandt Australian Open, da hun besejrede den daværende verdensetter Simona Halep i finalen.

Clara Tauson

Der bliver ofte talt om, hvor længe Caroline Wozniacki vil blive ved med at spille tennis. Fremtiden for dansk tennis kommer nok til at hvile på Clara Tausons skuldre. Clara Tauson blev født i 2002, og hun spiller for KB Tennis. I 2016 slog Tauson Wozniackis rekord for den yngste spiller til at vinde et dansk mesterskab damesingle, da hun som 13 år gammel vandt Danmarksmesterskabet. Derfor er der mange, der spår en lys fremtid for den unge danske tennisspiller.

Reply

mts_wordx