Fitness i Danmark

Der er omkring 160.000 personer, der dyrker professionel fitness i Danmark. Det viste statistik i 2017, og på landsplan var det den fjerde mest populære sportsgren, mens fitness havnede i top tre i flere landsdele.

Men en ting er professionel fitness, og en anden er generel fitness. Tal viser, at der er omkring en million fitness-medlemmer fordelt ud over mere end 1350 fitnesscentre i Danmark. Størstedelen af dem er kommercielle private centre som fx SATS og Fitness World. Fitness World er med mere end 150 centre den største fitnesskæde i landet, mens SATS er den næststørste kæde. SATS er især kommet efter Fitness World, efter at de købte Fitness DK i 2018.

Der er mange danskere, der tager ned og træner i det lokale fitnesscenter for at løfte vægte og blive stærke. Flere drømmer om at blive stærke som Danmarks bedste bodybuilder Mathias Kramer fra Fredericia. Faktisk træner Kramer i Fitness World, og den træning har hjulpet ham med at blive god nok til at vinde tre forskellige titler til Danmarksmesterskabet i bodybuilding i 2017. Blandt kvinderne er Rikke Skov en af de bedste danske bodybuildere, og hun vandt guld i bodyfitness til DM i 2018.

Reply

mts_wordx