Historien bag de Olympiske Lege

Man kan dele historien for de Olympiske Lege op i to dele: henholdsvis de antikke Olympiske Lege i Grækenland og de moderne Olympiske Lege, som Pierre de Coubertin grundlagde. Du kan læse om begge dele nedenfor.

De antikke Olympiske Lege

Det er dokumenteret at der har været konkurrencer i stadionløb helt tilbage fra 776 f.Kr. ved antikke Olympiske Lege i den hellige lund Altis i Olympia i Grækenland, men legene stammer længere tilbage i historien. Bystaten Elis organiserede de antikke Olympiske Lege helt tilbage i 570 f.Kr.

De moderne Olympiske Lege

Der har været moderne Olympiske Lege i Athen siden 1896, og siden dengang er de blevet afholdt hvert fjerde år i forskellige byer over hele verden. Der har været en kæmpe udvikling i Legene gennem tiderne.

I 1896 deltog 14 nationer, hvoraf Danmark var en af dem. Der var 204 deltagende nationer ved OL i Beijing i 2016, mens der var 2017 deltagende nationer ved Sommer-OL i 2016. Derfor er det stadigvæk et tal, der vokser den dag i dag, og det bliver spændende at se hvor mange lande, der vil være repræsenteret til OL i Tokyo i 2020.

Reply

mts_wordx