Sport for alle aldre

Sport er for alle uanset hudfarve, religion, indkomst og ikke mindst alder. De fleste begynder at dyrke sport, når de er børn, og i den periode er der fuld fart på. Mange forældre vil nikke genkendende til al den logistik, der skal håndteres, når deres børn ugen igennem skal afsted til svømning, fodbold, gymnastik eller hvad de nu måtte gå til.

Når folk bliver ældre og begynder at studere eller måske stifte familie, kommer sportsaktiviterne ofte i anden række, og mange opgiver helt at finde tid til at gå til organiseret sport. Det bliver måske ved en løbetur i ny og næ eller en sjælden tur i motionscentret.

Tiden er knap, og når arbejdet samtidig skal passes, er det svært at finde tid til hobbyer og fritidsaktiviteter. Men når folk så kommer længere op i alderen, børnene begynder at flytte hjemmefra og karrieren måske bliver droslet lidt ned, kommer tiden pludselig tilbage. Nu er der igen tid til at kaste sig over de gamle sportsgrene – eller gå i gang med en ny sportsaktivitet.

På dette tidspunkt er det måske i stedet fysikken, der begynder at sætte begrænsninger for udfoldelserne. I hvert fald når det kommer til de meget fysisk krævende sportsgrene som f.eks fodbold eller håndbold.

Heldigvis findes der en række sportslige aktiviteter, som også de lidt ældre generationer med fordel kan dyrke uden at være alt for bange for at få skader – og samtidig få masser af motion og socialt sammenhold.

Golf er den perfekte fritidsinteresse for det lidt ældre publikum, som har fået mere tid på hånden og måske savner en hobby, som kan vare livet ud. Golf kan være en ganske tidskrævende sport, men de mange timer på golfbanen med frisk luft, motion, samvær og konkurrence er godt givet ud. Samtidig er golf en oplagt mulighed for at skabe nye relationer og komme ind i et meningsfuldt netværk. Og med et par behagelige golfsko fra eksempelvis danske ECCO sko er der heller ingen grund til at bekymre sig om ømme fødder efter de mange kilometers vandring på golfbanen.

Tennis er en anelse mere fysisk krævende end golf, men finder man en makker på sammen niveau som en selv, er det også en sportsgren, som kan dyrkes i mange år. Fordelen ved tennis er samtidig, at det kan dyrkes hele året rundt, idet mange tennisklubber også råder over baner, som ligger indendørs.

Kajakroning har udviklet sig til en populær sportsgren i de senere år, og også her kan man kombinere naturoplevelsen med en frisk omgang motion. Og her er vi i Danmark så heldigt stillede, at der sjældent er langt til vand, hvor denne motionsform kan dyrkes. Fornemmelsen af at glide stille og roligt hen over vandet i det tempo, som passer en, tiltaler mange.

Reply

mts_wordx