De dyreste sportsgrene

Mange har en sport som en hobby og listen over sportsgrene, som man kan gå til, er uendelig lang. Der kan være stor forskel på, hvor dyrt det er at dyrke sin store interesse, og når man vælger en sport, er det sjældent med baggrund i prisen. Det kan skyldes, at man er blevet grebet af sportsgrenen som lille, ønsker at være sund eller er blevet introduceret til det af forældre eller venner.

Udstyr er en stor del af langt de fleste sportsgrene, og når man skal have dyrt udstyr – eller måske skal rejse med sin sport, så koster det på pengepungen. Og er der noget, man ikke har lyst til at opgive på grund af økonomi – så er det den sport, som har givet en så meget, og som forhåbentlig skal følge en gennem livet.

Derfor kan det indimellem være nødvendigt at kigge på et lån, når lidenskaben skal finansieres. Hvis ikke familien kan hjælpe, findes der mange forskellige muligheder for at låne penge til din sport.

Og måske er du endda blevet så god til din sport, at du har valgt at leve af det – og måske satser på at komme til OL engang. Så kan det være en mulighed at kigge på om et erhvervslån kan dække dine behov for at komme videre med karrieren på bedste vis.

Her tager vi et kig på et par af de dyreste sportsgrene i Danmark:

Ridning

Der er mange omkostninger forbundet med ridesport i Danmark. Skal man have en hest selv, koster det naturligvis mange tusinde kroner, og så er der udgifter forbundet med rideskole, kontingent – og ikke mindst udstyr. I en undersøgelse fra Danmarks Idræts-Forbund fra 2015 anslog man, at de årlige omkostninger forbundet med ridesport løber op i 10.000 kroner, mens der er en engangsudgift på 20.000 kroner til at starte med.

Golf

Efterhånden er det blevet billigere at spille golf i Danmark, idet mange klubber ikke længere opererer med et indskud for at komme i gang. Kontingentet ligger dog visse steder tættere på 10.000 end på 5.000. I starten kan man nøjes med et begyndersæt, men hurtigt finder man ud af, at golf er en udstyrssport, hvor især køller og jern har det med at belaste budgettet. Udover det skal man beregne udgifter til sko, bolde, greenfee, vogn, – og måske også undervisning af en træner i den lokale golfklub. Golf koster cirka 6.000 om året i løbende udgifter og 8.000 i startomkostninger. Men golf er – ligesom så mange andre sportsgrene – en sport for livet, så pengene kan være givet rigtigt godt ud.

mts_wordx